Minden jót, Elling!

Axel Hellstenius:
Minden jót, Elling!
skandináv komédia

A Junion Színház a Neptun Brigád és az RS9 Színház közös produkciója.

Kedves Nézőink! A jelenlegi helyzetben úgy alakult, hogy a holnap esti (november 10. kedd) Minden jót, Elling! előadás elmarad. Nem így terveztük, bíztunk benne, hogy még találkozhatunk Önökkel, mielőtt bezárnánk szerdától, egyelőre 30 napra. De ez a pillanat előbb jött el, a tegnapi Tizenegyes kórterem volt az utolsó előadás egyelőre. Az online megvásárolt jegyek visszatérítéséről az Interticket Kft. gondoskodik. Aki jegyirodánkban vett jegyet, kérjük, írjon a jegy@rs9.hu email címre. Megértésüket nagyon köszönjük! Várjuk Önöket vissza, amint lesz rá lehetőség! RS9 Színház

Következő előadás:

2020. december 20. vasárnap 19:30ó

2020. december 23. szerda 19:30ó

Elling és Kjell, hosszabb vidéki “szanatóriumi” pihenés után, Oslo központjában kapnak ideiglenesen egy lakást, hogy akklimatizálódjanak.
A kihívás nagy.
Amitől talán a leginkább félnek: a külvilág –  a telefonhívások, a bevásárlás, a szórakozás, az ismerkedés, a szex – utóbbi talán csak vágyálom…
Mentoruk segítségével, vissza kell térniük a normális életbe, a mindennapok részeseivé kell válniuk.

Ha kudarcot vallanak, mehetnek vissza „pihenni”. Ám egyszer csak betoppan hozzájuk egy nő…

Szereplők:

Elling: Baksa Imre

Kjell Bjarne: Vass György

Frank: Kövesdi László

Gunn, Nóra és Reidun: Kakasy Dóra

Ingvar Ambjørnsen Brødre i blodet (Vértestvérek)  című regényét színpadra alkalmazta Axel Hellstenius.

Fordította: Domsa Zsófi
Dramaturg: Duró Gábor
Jelmez: Pirityi Emese
Díszlet: Vadász István
Fény: Csáki Rita
Hang: Nagy Ferenc
Produkciós koordinátor: Sáfrány Eszter

Rendezte: Koleszár Bazil Péter

Az előadás időtartama kb. 120 perc, egy szünettel. –

A bemutató 2020. január 10. pénteken, 19:30 ó. volt az RS9 Színházban.

Figyelem! A későn érkezőket, a nézőtér kialakítása miatt, nem tudjuk beengedni az előadásra.

Kérjük kedves nézőinket, hogy élelmiszert, alkoholos italt, üdítőt (kivétel víz), valamint poharat, csészét, üveget ne vigyenek be a nézőtérre!
Kérjük továbbá, hogy fotózással, videófelvétel készítésével ne zavarják meg az előadást! Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Jegyrendelés: RS9 Színház 06-1-269-66-10
jegy@rs9.hu

Jegyvásárlás: https://rs9.jegy.hu/program/minden-jot-elling-112367

https://www.jegymester.hu/hun/Production/57486/Minden-jot-Elling!

Figyelem! A járványügyi helyzet előírását betartva igyekszünk előadásainkat megtartani. Ezért a szájat és orrot eltakaró maszk használata mindenki számára kötelező a színház egész területén. Érkezéskor nézőink lázát is megmérjünk. Kézfertőtlenítő pedig a színházban több helyen is megtalálható.

Az előadás létrejöttét az NKA Színházi Kollégiuma www.nka.hu és az EMMI – Kultúráért Felelős Államtitkárság https://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/kulturaert-felelos-allamtitkarsag támogatta.

Ingvar Ambjörnsen norvég író, a 1980-as évek közepétől Hamburgban él. Regényei Norvégiában és Németországban egyaránt nagy népszerűségnek örvendenek. A Minden jót, Elling! című színdarab Ambjørnsen Elling tetralógiájának harmadik kötetéből a Vértestvérek című, 1997-ben megjelent regényéből készült. E regényéből, ugyancsak a dán Axel Hellstenius forgatókönyve alapján, a norvég Peter Naess rendezett filmet 2001-ben Elling címmel, amelyet 2002-ben Oscar-díjra jelöltek a Legjobb Idegen Nyelvű Film kategóriában. A színpadi változatot nem csak szerte Európában, de az USA-ban és Ausztráliában is játszák a színházak.