Daydreamers

angol nyelvű vígjáték

FEBRUÁRBAN: 23. csütörtök 15:30 – a Váci Dunakanyar Színházban

Írta, rendezte és játssza: Bodor Géza és Gerner Csaba

Dramaturg: Judith Sollosy

Helyszín: Valahol Európában

Idő: Most

Nyelv: angol, néhol Duna-Tisza-közi tájszólásban

Találkozik két harmincas srác. Vagy több. Talán kevesebb. Esetleg nem is harmincasok. Pontosabban nem mind. Az egyik jön-megy Európában. Jöttment lesz Amerikában is. Meg egy kis magyar faluban, ahol nem tudott mindent maga mögött hagyni. Idegen. Legalább is Magyarországon kívül. Magán kívül. Az éhségtől. De ki az a “highly sophisticated Oxford English” másik?

Ez egy road movie. Egy színpadon, sőt, egy padon, mégis beutazzák az egész világot. A saját világukat, ami olyan, mint bármelyikünké: tele van hülyékkel, apákkal, szerelmekkel. Felbukkannak múltbéli vicces figurák (elit pincérek és kikötői hivatalnokok), kísértenek nyomasztó alakok (prostik és utcai harcosok). Van benne barátság, átverés és Túró Rudi.

Ez egy kétszereplős Commedia dell’ Arte. Amikor Gerner Csaba épp nem az Argo 2-ben lövi szét a főhős autóját és Bodor Géza nem a Jóban-Rosszban sorozatban örjöng, akkor angol nyelvű előadásokat pofoznak össze (írnak, rendeznek, adnak elő).

Amikor Judith Sollosy nem Esterházyt vagy Örkényt fordít angolra, akkor ehhez az akrobatikus kavalkádhoz varr szavakból  zsonglőr labdát.

Lesz nevetés, lesz sírás, lesznek váratlan fordulatok, lesz “Ahaaa..!” és hazafelé menet lesz tűnődés: de főleg élmény lesz. Színházi.

A Stúdió 13 és a Junion Színház közös előadása.

Előadás időtartama kb. 60 perc.